Tocana cu Ficat de Porc si Ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 bucata de ficat de porc
  • 250 gr ciuperci
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper
  • 2 foi de dafin
  • 1 pahar de pulpa de rosii cu suc
  • 1/2 pahar de vin

Mod de preparare

Spalam si taiem bucati ficatul de porc, il pune m in tigaie cu uleiul si il prajim la foc mare pina cind isi schimba culoarea si incepe sa se rumeneasca. Scoatem ficatul din tigaie si adaugam ceapa taiata solzisori, adaugam sare si vinul si lasam sa se inabuse si sa se inmoaie cit mai mult ceapa.

Numai cind e transparenta si foarte moale e gata. Intre timp daca mai este nevoie ca s anu se arda mai adaugam cu lingura putina apa. Cind ceapa e gata varsam in cratita/ tigaie ciupercile curatate si taiate in functie de dimensiunea lor daca sunt mici le lasam intregi, daca sunt mai mari le taiem in jumatati.

Aduagam sosul de rosii si mai lasam 5-10 minute, apoi adaugam ficatul si foile de dafin si lasam sa fiarba pina cind ficatul e gata (cind daca il intepam cu furculita nu iese zeama singerie).
Servim cu mamaliga.

Vinul poate fi inlocuit de un pahar cu 2/3 apa si 1/3 otet de vin (de calitate).

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta de cocos cu gris

O modalitate de a servi gris cu lapte, desertul copilariei.

Desert tarta de cocos cu gris
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura