Toba cu Sange

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 urechi de porc
  • 1bucata de falca fara os
  • 1 bucata de gusa
  • 1kg de carne slaba
  • 1 inima de porc
  • 2 rinichi
  • 1 splina
  • sange 700ml
  • moare de curechi 5litri
  • cimbru una creanga
  • foi de dafin 3+4
  • usturoi 300 gr
  • sare
  • traista mare si cea mica de la porc
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • o telina

Mod de preparare

Toate cantitatile de carne se spala in doua, trei ape si se arunca intrun ceaun mare peste care punem cata apa cata moare de curechi, si le punem la fiert la foc ingaduit afara pe pirostii.
Aruncam si cimbru, foile de dafin, iar in mod aleatoriu doua cepe, doi morcovisi o telina pentru a implini calitatea bucatilor.

Usturoiul il curatam si facem un mujdei fara sare pisat bine. Bufturile de la porc le spalam cu ceapa si otet, poate si un plic de bicarbonat de sodiu, intre timp indepartam grasimile de pe bufturi. Mergem la ceaun si mai invartim din cand in cand intepand carnea sa vedem daca este fiarta.

Scoatem bucatile afara le lasam la racit ca sa le putem taia. Oprim 2 litri desupa in care a fiert carnea strecurata si punem usturoiul in ea. Usturoiul se va odihni in supa si i si va lasa toata dulceata si aroma in supa.

Strecuram din nou supa, aruncam reyuidurile de usturoisi pastram supa care va deveni liantul din toba.
Taiem toata carnea bucati mici, felii si le asezam intr-o copaie de lemn sa facem amestecul.

Scoatem din camara sangele oprit de la taierea porcului care este sarat de la alesul cheagurilor de sangesi l turnam peste carne putin cate putin, punem si supa, gustam de sare si mai adaugam ce mai trebuie.

Clatim cele doua bufturi, legam cu sfoara la unul din capete si le umplem cu amestecul din copaie.
Pline fiind le coasem la gura si cu capatul de sfoara legam bine la capatul celalalt. In yeama calda inca de la fiertul carnii, punem tobele la fiert dar fara sa clocoteasca zeama si fara foc prea mult la ceaun.

Le scoatem dupa o jumatate de ora si le asezam pe o masa dreapta, punem deasupra lor un blat, iar pe blat o greutate mare sa le tina presate pina a doua zi. Trei zile la rece atarnate dupa care 12 ore la fum si putem sa spunem ca toba cu sange este gata de servit.
O forma excelenta de aperitiv alaturi de celelalte specialitati de porc.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.