Pentru inceput, am pus apa la fiert pentru mamaliguta, cu putina sare; intre timp, am sfaramat branza de oi si telemeaua intr-un bol, iar tochitura am prajit-o putin si am scos-o pe un servet de bucatarie, pentru a absorbi excesul de untura si am taiat-o bucati mai mici.
Cand apa pentru mamaliguta a inceput sa fiarba, punem faina de porumb in ploaie si o amestecam energic, nu trebuie sa fie nici tare, nici foarte moale si o lasam sa fiarba, iar la sfarsit punem si cubuletul de unt, mai amestecam putin si mamaliguta noastra este gata;
Intr-o tava rotunda cu fundul detasabil, punem hartie de copt si rasturnam jumatate din cantitatea de mamaligura, peste, punem jumatate din branza si toata carnita, apoi restul de mamaliguta si deasupra restul de branza. Facem 3 goluri cu o lingura si punem cele 3 oua. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute sau pana ce ouale sunt facute si sunt usor moi. Pofta buna!
Tips-uri: 1. Puteti sa puneti orice carne si branza doriti;
O supa crema dulce-acrisoara, pe care o poti servi atat calda cat si rece, cu crutoane, cu branzeturi, sau cu felii de bacon...
Supa crema de dovlecei cu rosiiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj