Un clocot mai prelungit pentru pulpa de melci unde stingem cu otet sau lamaie spre a indeparta mucusul de pulpa. Dupa 20 de minute luam pulpa de pe foc, strecuram frecam pulpa cu sare, clatim cu apa calda.
Curpenii in apa cu lamaie ca sa nu isi schimbe culoarea trasi intrun clocot dupa care strecurati.
Taiem ceapa verde si usturoiul verde in bucati de 3-4 ccm, ceapa uscata, julien, si de preferinta un tuci ne este de folos la facutul acestui fel de mancare.
In tuci tragem in uleipulpa de melc venim din urma cu curpenii, ceapa si usturoiul>Le fugarim in tuci sa nu se prinda de vas, facem un amestec de bulion cu apa si doua linguri de mustar si rasturnam peste ce este in tuci.
Asezonam cu sare, dafin, piper, si busuioc, iar dupa5 min luam tuciul de pe foc
Mamaliga neaparat daca vrem sa spunem ca avem eticheta.
Pregatim un castron de urda proaspata, smantanim vreo 2-3 oale de smantana si de voie de nevoie umblam la visinata.
Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.