Sote de porc a la Stroganof

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr pulpa porc
  • 100 ml ulei
  • 100 gr ceapa
  • 300 gr ciuperci proaspete
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingurita boia
  • 250 ml smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri rama
  • piper, sare
  • supa de oase (daca nu aveti se poate pune si apa)

Mod de preparare

Carnea se taie fasii subtiri , se sareaza , se pipereaza si se pune la prajit in uleiul incins. Cand carnea s-a prajit putin (pana devine alba), se adauga ceapa razuita pe razatoarea fina . Dupa ce s-a calit aproximativ 1 minut adaugam si 1 lingura de faina amestecandu-se bine apoi se adauga 2 linguri de bulion si 1 lingurita de boia si totul se stinge cu supa de oase (eu am pus apa, ca supa nu am avut dar in reteta scrie ca se poate folosi si apa) cat sa fie carnea bine acoperita si se acopera cu capac si se lasa la fiert 1 ora.

In acest timp curatim ciupercile, le taiem subtire si le punem la calit in cele 2 linguri de rama.

Dupa ce carnea a fiert 1 ora adaugam peste ciupercile calite , lingura de mustar il frecam cu smantana si turnam si aceasta peste carne. Se mai potriveste de sare si se mai fierbe cca. 10-15 minute impreuna.

Se serveste cu cartofi natur presarati cu patrunjel verde taiat marunt sau cu pireu de cartofi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa