Sos Din Seminte de Pepene(melon Soup-egusi Soup)-reteta Nigeriana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -se poate folosi orice tip de carne, eu am folosit de vacuta
  • - 1 kg carne de vacuta, taiata in cubulete
  • - 1/2 pahar de crab uscat(optional)
  • - 1 pahar de seminte de pepene (trebuie sa fie foarte bine uscate)
  • - 1 lingurita de praf de chili
  • - 1 1/2 lingura de sare
  • - 1 ceapa
  • - 3 linguri de ulei de palmier
  • - spanac congelat, dupa gust (optional)
  • - 6/7 pahare de apa
  • - 2 cuburi maggi gust de vacuta

Mod de preparare

Punem apa int-o craticioara si o punem la fiert. Adaugam carnea, pe care am spalat-o bine, o jumatate de ceapa, sare si maggi cu gust de vacuta. Lasam sa fiarba, la foc potrivit cam 15-20 minute, sau pana cand carnea e fiarta.

Dupa aceea strecuram supica, o punem din nou la foc, punem si carnea, dar fara ceapa cu care a fiert. Turnam semintele de pepene macinate, crabul macinat, praful de chili, uleiul de palmier si spanacul congelat. Lasam totul la foc potrivit cam 15-20 minute, amestecand din cand in cand si gata.
Se poate servi cu orez alb sau cu mamaliguta. In bucataria nigeriana se serveste cu gari (un fel de mamaliguta - din faina de tapioca) sau cu yam (nu stiu cum se spune in romaneste :) ). Stiu ca e cam greu de gasit aceste ingrediente in romania, dar daca le gasiti nu pierdeti sansa de a incerca retele nigeriene. Sunt numai ingrediente naturale, nimic chimic si foarte foarte picant.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza cu sparanghel si ciuperci

Pizza cu sparanghel si ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj