Sos Din Seminte de Pepene(melon Soup-egusi Soup)-reteta Nigeriana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -se poate folosi orice tip de carne, eu am folosit de vacuta
  • - 1 kg carne de vacuta, taiata in cubulete
  • - 1/2 pahar de crab uscat(optional)
  • - 1 pahar de seminte de pepene (trebuie sa fie foarte bine uscate)
  • - 1 lingurita de praf de chili
  • - 1 1/2 lingura de sare
  • - 1 ceapa
  • - 3 linguri de ulei de palmier
  • - spanac congelat, dupa gust (optional)
  • - 6/7 pahare de apa
  • - 2 cuburi maggi gust de vacuta

Mod de preparare

Punem apa int-o craticioara si o punem la fiert. Adaugam carnea, pe care am spalat-o bine, o jumatate de ceapa, sare si maggi cu gust de vacuta. Lasam sa fiarba, la foc potrivit cam 15-20 minute, sau pana cand carnea e fiarta.

Dupa aceea strecuram supica, o punem din nou la foc, punem si carnea, dar fara ceapa cu care a fiert. Turnam semintele de pepene macinate, crabul macinat, praful de chili, uleiul de palmier si spanacul congelat. Lasam totul la foc potrivit cam 15-20 minute, amestecand din cand in cand si gata.
Se poate servi cu orez alb sau cu mamaliguta. In bucataria nigeriana se serveste cu gari (un fel de mamaliguta - din faina de tapioca) sau cu yam (nu stiu cum se spune in romaneste :) ). Stiu ca e cam greu de gasit aceste ingrediente in romania, dar daca le gasiti nu pierdeti sansa de a incerca retele nigeriene. Sunt numai ingrediente naturale, nimic chimic si foarte foarte picant.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)