Sos Din Sambure de Mango (Ogbono Soup) - reteta nigeriana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg carne de vacuta taiata cubulete (se poate orice tip de carne)
  • -250 gr creveti decojiti
  • -225 g de samburi de mango
  • -225 g crab
  • -25 g de praf de chili
  • -1 jumatate de ceapa rosie
  • -1 cutie de ciuperci feliate
  • -5 linguri de ulei de palmier
  • -500 ml apa
  • -sare dupa gust

Mod de preparare

Se spala carnea bine se pune intr-o craticioara, se adauga apa, ceapa taiata felii si praful de chili si lasam sa fiarba carnea.

In alta craticioara punem uleiul la incalzit si prajim samburii de mango, pe care i-am macinat (se pot macina cu o masina pt macinat cafea), cam 3 minute, dupa care adaugam carnea si apa in care a fiert, crabul pe care l-am macinat. Lasam cam 5 minute si adaugam creveti si ciupercile. Potrivim de sare si mai lasam cam 10 -15 minute, amestecand din cand in cand.
Este un sos delicios. Se poate servi cu orez sau mamaliguta. In bucataria nigeriana se serveste cu yam, dar din pacate in Romania inca nu se gaseste. Sper sa va placa.

PS: se poate pune si spanac congelat odata cu ciupercile, dar eu nu pun caci fetitelor mele nu le place spanacul.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj