Snitele in crusta de cartofi

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui dezosat
  • 2 ouă
  • 4 linguri cu făină
  • 4 cartofi potriviţi
  • 200 g smântână
  • pătrunjel tocat
  • chimen măcinat
  • boia dulce
  • boia iute
  • sare
  • piper
  • făină
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Se porţionează pieptul de pui. Bucăţile de carne se presară cu sare şi piper.

Cartofii se curăţă, se spală, apoi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se scurg de surplusul de suc. Se pune răzătura într-un castron, se adaugă ouăle, făina, smântâna, sare, piper, boia şi dulce şi un praf de boai iute, pătrunjel tocat şi praf de chimen. Se amestecă totul foarte bine.

Se pune ulei mai mult la încins. Bucăţile de carne se dau prin făină, se scutură de surplus, apoi se dau prin compoziţia pregătită înainte. Se prăjesc la foc potrivit pe ambele părţi până se rumenesc frumos.

Sunt foarte bune şi calde şi reci şi cu garnitura şi fără.

Poftă bună!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.