Slanina cu Boia de Ardei

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • slanina cruda
  • sare mare
  • neiodata
  • boia

Mod de preparare

Slanina cruda, prospata, (de preferat slanina de pe burta sau de la gusa porcului) se portioneaza in fasii inguste si mai lungi si se freaca bine cu sare grunjoasa.

Se pune intr-un vas asezate cat mai strans una peste cealalta.

Deasupra punem o scandura curata peste care punem o greutate si acoperim vasul bine. Dupa 10 zile scoatem slanina din vas si iar o frecam bine cu sare avand grija ca bucatile ce au fost deasupra sa ajunga dedesubt. Se mai tin inca 8 zile.

Dupa cele 8 zile se scot si se freaca bine cu boia. Se pune la congelator si se consuma asa cruda, sau se poate praji sau folosi la omlete, etc ...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de piept de pui cu sos de mustar

Aceasta reteta o faceam de obicei cu carne de porc dar dupa ce am incercat cu piept de pui a devenit preferata mea. Se face...

Reteta de piept de pui cu sos de mustar
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.