Sarmalute in Foi de Vita

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g carne tocata de vita
  • 100 g orez
  • foi de vita
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • bulion
  • ulei de masline
  • o legatura de marar si o legatura patrunjel

Mod de preparare

Se pune carnea intr-un castron. Se toaca ceapa si morcovul si se amesteca cu carnea, apoi se adauga orezul doua linguri cu ulei de masline, se potriveste cu sare si piper, se pune bulionul si verdeata tocata marunt si se amesteca bine toate ingredientele.

Frunzele daca sunt proaspete se oparesc in bors, se scurg si se lasa la racit. Se ia cate o frunza si putina umplutura si se ruleaza, se astupa la ambele capete formandu-se o sarmaluta.

Dupa ce sunt gata toate, intr-in vas se aseaza sarmalutele se face un sos din bulion sau suc de rosii cu delikat, putin piper si apa si se toarna peste sarmale pana sunt acoperite. Se pun la fiert la foc mic.
Se servesc cu smantana sau iaurt. Fiind un fel de mancare mai dietetic poate fi consumat de cei cu diabet dar atunci se inlocuieste smantana cu iaurtul.

POFTA BUNA!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mere coapte cu inghetata

Merele coapte sunt un desert foarte simplu de facut, iar pe mine ma duce intotdeauna cu gandul la toamna, la inceputul...

Desert mere coapte cu inghetata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.