Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • foi de vita de vie
  • 1 kg carne de porc (pulpa de porc cu putina grasime)
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cescuta orez
  • 1 lingura cimbru uscat macinat
  • 2 lingurite pasta de bullion

Mod de preparare

Carnea pentru sarmale e buna sa aiba putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesi niste sarmale prea seci. Deci, carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa, se adauga orezul spalat in mai multe ape si bulionul. Se amesteca bine ingredientele, se pun peste carne, se adauga sare si piper dupa gust si cimbru din abundenta, sa aromatizam bine sarmalele. Amestecam bine compozitia de carne pt sarmale. Alegem foile de varza murata, foi cat mai subtiri sa putem rula cu usurinta sarmalele, taiem capetele frunzelor de cotoarele groase. Frunzele de vita de vie, eu le-am primit, asa ca nu va pot spune prea multe despre ele. Le-am pus in apa fierbinte pt cateva minute si au fost gata de impachetat sarmale. Pe fundul unei oale de lut, punem 2 maini de varza murata, taiata fideluta. Peste, punem sarmale de vita si sarmale din varza murata.Cand am terminat compozitia de carne am terminat si sarmalele. Mai punem un strat de varza murata pe deasupra, putin cimbru si 1 lingura untura de casa (optional). Punem apa fierbinte peste sarmale, atat cat sa stea toate in apa. Acoperim vasul, si-l dam la cuptorul rece, setam la 160 grade C aragazul si lasam sarmalele sa fiarba la foc moale, 3 ore.
Serviti dupa preferinta cu ardei iute, paine de casa si smantana.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.