Rulori din carne de vitel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Carne(muschi sau pulpa) de vitel 500 gr
  • 200 gr slanina afumata
  • ceapa alba 300gr,
  • morcovi 2buc potrivit de mari
  • 250ml vin alb,
  • 500ml supa de oase sau apa
  • ulei 200ml,
  • sare, piper alb, cimbru
  • Pentru garnitura:
  • 500gr cartofi,
  • 200gr faina,
  • 1ou,
  • sare

Mod de preparare

Carnea se curata de eventualele pielite, se taie ca pentru snitele mai mici, se bate cu ciocanul de snitele; slanina se taie fasii subtiri; pe fiecare felie de carne se pune slanina, se ruleaza si se prinde cu o scobitoatre.

Se curata si se taie ceapa cat mai marunt (ca pentru ciorba), se curata si se rade morcovul, apoi se calesc foarte usor in ulei, se adauga rulorile , se calesc si ele usor apoi se adauga apa sau supa.

Cand carnea este fiarta se adauga vinul, sarea, piperul, cimbrul si se lasa la cuptor aproximativ 15 min.

Intre timp se prepara galustele de cartofi: cartofii fierti in coaja, se vor curata si pasa ca pentru pireu, se adauga oul, sare, faina cat se obtinem un aluat bun pentru modelat.

Se modeleaza galuste care se vor fierbe in apa cu sare.Daca va plac aromele deosebite puteti adauga in aluatul de galuste putina nucsoara praf. Daca nu aveti timp de galuste, acest fel de mancare merge de minune cu pireu de cartofi.

Pe o farfurie pentru felul doi se vor pune in mijloc rulourile de carne, iar pe margine 3 sau 4 galuste functie de marimea lor. Daca se va pregati ca si garnitura pireu de cartofi atunci se poate pune pireul in centrul fafuriei si pe margine rulourile.

Se poate servi cu orice fel de salata: de varza dulce; de ardei copti; de rosii; de sfecla, etc.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...