Rulada de Iepure

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1,6 kg pulpa de iepure
  • -150 g ceapa
  • -3 felii de paine alba (mai veche de 1 zi)
  • -100 ml lapte
  • -7 g piper macinat
  • -5 g enibahar macinat
  • -7 g cimbru macinat
  • -20 g sare
  • -100 ml ulei
  • -5 oua
  • -100 g slanina afumata
  • -200 ml apa
  • -50 g faina
  • -unt si faina pt tapetat forma

Mod de preparare

Carnea marinata (vezi reteta pentru marinarea carnii in Cartea de Bucate) si zvantata se pune la fiert in apa, indepartandu-se spuma care se formeaza.
Cand este fiarta se scoate din apa si se lasa sa se raceasca. Apa se pastreaza.
Ceapa intreaga, curatata se coace in cuptor.
Feliile de paine, fara coaja se pun la inmuiat in lapte.
Carnea fiarta si scoasa de pe os, impreuna cu ceapa coapta si cu miezul de paine stors, se trec prin masina de tocat carne.
Intre timp se fierb tari,, 3 oua, se lasa la racit, se curata de coaja si se taie in jumatati..
Compozitia rezultata se pune intr-un castron si se framanta bine cu mirodeniile, sarea, 2 oua si la nevoie, pentru omogenizare si legarea ingredientelor, se poate adauga 50 ml ulei.
Pe o planseta presarata cu faina se pune compozitia de carne si se aplatizeaza. i se da o forma dreptunghiulara. Se poate intinde carnea si pe o folie transparenta (alimentara) care te va ajuta la rulat.
. Pe compozitia de carne se pune la mijloc slanina afumata taiata jullien, iar pe deasupra, in rand jumatatile de ou cu galbenusul in jos. Incercati sa nu renuntati la slanina deoarece carnea de iepure este mai seaca si nu este grasa.
Se ruleaza totul ca un cozonac si se pune intr-o forma de cozonac bine unsa cu unt si tapetata cu faina.
Deasupra se toarna 100 ml apa calduta, luata din apa in care a fiert iepurele si 50 ml ulei.
Se da la cuptor pana se rumeneste bine deasupra, apoi se scoate tava si se lasa la racit.
Rulada se scoate din forma dupa racire.
Se taie felii (2-3 la portie) si se serveste cu garnitura de cartofi pai prajiti sau de legume asortate cu sos de smantana.
Se mai poate servi rece, cu salata verde.
Poate fi pregatita rulada atat din carne de iepure de casa, cat si salbatic.
Ca bautura se recomanda vinul rosu.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura "Albinita"

M-am inspirat dupa blogul "Retete ca la mama". O prajitura delicioasa cu foi, crema si dulceata . Uite-asa mi-a iesit rima :)))

Prajitura "Albinita"
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj