Rata, fiind de tara, se gateste mai greu si din acest motiv trebuie mai intai fiarta, apoi scoasa pe un platou si portionata in doua jumatati sau in patru.
Intr-un vas cu fundul gros si pus pe foc, se adauga uleiul, ceapa taiata julien, morcovul ras, dupa cateva minute se adauga varza alba si rosie tocata fin; dupa ce s-au inmuiat, se adauga pasta de ardei, sucul de rosii, un pahar cu apa, 1 lingurita cu sare si se lasa pe foc 20 min.
Dupa acest timp, se adauga varza murata taiata marunt, se amesteca totul bine, se adauga usturoiul taiat marunt, se potriveste de gust, apoi se rastoarna intr-o tava pe fundul careia se pune crenguta de cimbru, iar deasupra rata, presata putin in varza.
Se acopera tava cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 40 min, dupa acest timp se descopera si se mai lasa 20 min.
Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.