Rata cu Sos de Ciuperci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 rata (aprox 2 kg)
  • -200g ciuperci
  • -2-4 linguri unt
  • -sare
  • -piper boabe
  • -1 pahar vin alb sec
  • -verdeata tocata (dupa preferinta)
  • -100 g slanina afumata

Mod de preparare

Se pregateste rata cu o zi inainte:se taie in bucati, se presara cu sare si se da la rece.

A doua zi, se pune carnea in tava de friptura si se stropeste cu untul topit.

Se adauga o cana de apa calda in amestec cu vinul alb, putin piper, apoi se acopera rata cu felii de slanina si se introduce tava acoperita, in cuptor, la foc mic, pentru 1 ora.

Separat, ciupercile spalate si taiate felii subtiri, se lasa sa scada, intr o cratita in care se adauga o lingura de unt si putina sare.

Cand nu mai au sos, se rastoarna ciupercile in tava cu friptura si se lasa sa fiarba impreuna, in cuptor, 15 minute.

Cu 5 minute inainte de a scoate tava, se adauga verdeata tocata marunt.
Friptura se serveste fierbinte, acoperita cu sosul de ciuperci.
Merge acompaniata de vin Merlot.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Caltaboși răgățeni

Prima oară, adică în urmă cu 22 de ani, când am văzut preparatul ăsta sincer mi-a venit să vomit :((( Cum o fi...

Caltaboși răgățeni
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.