Rata cu Masline

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 rata (1,5-2 kg)
  • -250 g masline
  • -4-5 cepe
  • -100 ml ulei
  • -2-3 linguri bulion
  • -1 pahar de vin
  • -1-2 foi dafin
  • -10-15 boabe de piper
  • -2-3 buc ienibahar
  • -1 lamaie
  • -sare

Mod de preparare

Rata curatata si spalata se transeaza in bucati potrivite, care se rumenesc in uleiul fierbinte, apoi se fierbe inabusit, adaugand cate putina apa.

Separat, se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei si apa. Cand este bine fiarta se trece prin sita si se pune intr-o cratita.
Peste ceapa se toarna vinul, se pun maslinele(care au fost tinute in apa calduta aprox. 1 ora), dafinul, boabele de piper si ienibahar, se potriveste de sare, apoi se pun bucatile de carne, 1/2 lamaie curatata de coaja si taiata in felii subtiri si o cescuta de apa.

Se pune cratita in cuptor, la foc potrivit si se fierbe pana ce sosul a capatat consistenta dorita si carnea este bine facuta.

Mancarea se serveste rece, asezata pe un platou si garnisita cu felii de lamaie.

In acelasi fel se prepara si gasca, curca sau gaina cu masline.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.