Pulpe de pui cu legume la cuptor

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui fără spate
  • 2 cepe roşii
  • 2 dovlecei
  • 1 vânătă lunguiaţă
  • 3 fire de usturoi verde
  • 1 ardei gras roşu mare
  • 1 morcov mare
  • pătrunjel proapăt
  • câteva ciupercuţe
  • câteva roşioare cherry
  • condiment pentru pui
  • piper
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se taie carnea în bucăţi. Se presară cu condiment special pentru pui şi se pune la rumenit într-un vas termorezistent cu ulei, în cuptorul încins.

Se toacă mare legumele (în afară de roşiile cherry care se lasă întregi). Se călesc şi ele. Li se pune o cană de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute.

Când carnea e pe jumătate făcută, se scurge uleiul şi peste ea se pun legumele cu tot cu zeama pe care şi-au lăsat-o, inclusiv roşioarele, sare şi piper după gust.

Se dă vasul la cuptor pentru încă 20 de minute.

La servire se presară pătrunjel tocat.

Poftă bună!

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...