Pulpe de pui cu legume la cuptor

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui fără spate
  • 2 cepe roşii
  • 2 dovlecei
  • 1 vânătă lunguiaţă
  • 3 fire de usturoi verde
  • 1 ardei gras roşu mare
  • 1 morcov mare
  • pătrunjel proapăt
  • câteva ciupercuţe
  • câteva roşioare cherry
  • condiment pentru pui
  • piper
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se taie carnea în bucăţi. Se presară cu condiment special pentru pui şi se pune la rumenit într-un vas termorezistent cu ulei, în cuptorul încins.

Se toacă mare legumele (în afară de roşiile cherry care se lasă întregi). Se călesc şi ele. Li se pune o cană de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute.

Când carnea e pe jumătate făcută, se scurge uleiul şi peste ea se pun legumele cu tot cu zeama pe care şi-au lăsat-o, inclusiv roşioarele, sare şi piper după gust.

Se dă vasul la cuptor pentru încă 20 de minute.

La servire se presară pătrunjel tocat.

Poftă bună!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.