Pulpe de pui cu legume la cuptor

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui fără spate
  • 2 cepe roşii
  • 2 dovlecei
  • 1 vânătă lunguiaţă
  • 3 fire de usturoi verde
  • 1 ardei gras roşu mare
  • 1 morcov mare
  • pătrunjel proapăt
  • câteva ciupercuţe
  • câteva roşioare cherry
  • condiment pentru pui
  • piper
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se taie carnea în bucăţi. Se presară cu condiment special pentru pui şi se pune la rumenit într-un vas termorezistent cu ulei, în cuptorul încins.

Se toacă mare legumele (în afară de roşiile cherry care se lasă întregi). Se călesc şi ele. Li se pune o cană de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute.

Când carnea e pe jumătate făcută, se scurge uleiul şi peste ea se pun legumele cu tot cu zeama pe care şi-au lăsat-o, inclusiv roşioarele, sare şi piper după gust.

Se dă vasul la cuptor pentru încă 20 de minute.

La servire se presară pătrunjel tocat.

Poftă bună!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...