Pulpe de pui cu castane

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -6 pulpe de pui inferioare (ciocanele )
  • -1 ceapa mare
  • -1 rosie
  • -1 ardei galben
  • -150 gr castane coapte si decojite
  • -sos de soia
  • -pudra ghimbir
  • -piper
  • -2 linguri ulei
  • -100 ml vin alb dulce

Mod de preparare

Carnea am spalat-o in apa rece si am curatat-o bine . Intr-un castron am pus 2 lingurite sos de soia , putina pudra de ghimbir si putin piper proaspat rasnit . Le-am amestecat si am pus pulpele. Le-am amestecat bine astfel incat sa fie sos pe fiecare pulpa , pe toata suprafata .
Le-am lasat deoparte
Intr-o tigaie pe foc mic am pus 2 linguri ulei si ceapa taiata ,am lasat la calit 2 minute . Am adaugat ardeiul taiat cubulete si pulpele de pui . Lasam la foc mic pentru 5 minute , dupa care am adaugat vinul alb .
Acoperim cu un capac si in ultimele 10 minute de gatire am adaugat castanele coapte , decojite si taiate si rosia taiata cuburi .
Am mai lasat la foc pentru 10 minute .
Serviti cu piure de cartofi .

Castanele le-am copt cu o seara inainte . Inainte sa le pun in tava le-am spalat bine si apoi s-au odihnit cam o jumate de ora in apa ,la inmuiat , am schimbat apa si le-am, mai lasat sa mai stea cam 10 minute . Direct din apa le-am luat si le-am crestat cu un cutit bine ascutit si su grija sa nu ma tai. Le-am asezat in tava si apoi tava am pus-o in cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute . In acest timp le-am mai scuturat din cand in cand . Pentru mine castanele coapte sunt un deliciu si nu ma satur de ele . Stau cu castronul cu castane coapte in brate , desfac si mananc .


pui

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare

Nouă ne plac foarte mult supele creme și am încercat diverse combinații. Și aceasta ne-a plăcut foarte mult și...

Supa crema de mazare
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.