Pui Umplut cu Mere

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui de un kg
  • 100ml ulei
  • 1kg mere acrisoare
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lamaie
  • piper

Mod de preparare

Se aleg mere bine coapte. Se taie in sferturi, curatandu-le de casuta semintelor si se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu oxida.

Se curata puiul, se spala, se sareaza si se pipereaza. Se umple cu 7-8 sferturi de mere. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se pun celelalte bucati de mere, de jur imprejur.

Peste mere se presara zaharul, se unge puiul cu ulei si se adauga aproximativ 200 ml apa. Se introduce tava la cuptor pentru 20-30 min, apoi se scoate si se unge din abundenta cu sosul format in tava si se introduce din nou in cuptor pentru inca 20min.
Se serveste pe un platou cu merele drept garnitura. Daca merele sunt prea acre se mai pudreaza cu putin zahar.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Prepelite in foi de vita

O rețetă simplă, dar totuși deosebită. Prepelițele sunt tare gustoase și mai ales sănătoase. Facem abstracție de...

Prepelite in foi de vita
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.