Se aleg mere bine coapte. Se taie in sferturi, curatandu-le de casuta semintelor si se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu oxida.
Se curata puiul, se spala, se sareaza si se pipereaza. Se umple cu 7-8 sferturi de mere. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se pun celelalte bucati de mere, de jur imprejur.
Peste mere se presara zaharul, se unge puiul cu ulei si se adauga aproximativ 200 ml apa. Se introduce tava la cuptor pentru 20-30 min, apoi se scoate si se unge din abundenta cu sosul format in tava si se introduce din nou in cuptor pentru inca 20min.
Se serveste pe un platou cu merele drept garnitura. Daca merele sunt prea acre se mai pudreaza cu putin zahar.
Sa aveti o primavara minunata, plina de zambete! Va ofer cu drag un martisor dulce!
Tort panna cotta cu jeleu de capsuniMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti