Pui Toscan

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui dezosate
  • o legatura de patrunjel verde
  • o mana de spanac frunze
  • proaspat
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • un paharel de vin roze
  • sare
  • piper
  • legume deshidratate fara sare
  • 3 foi de dafin

Mod de preparare

Pulpele dezosate spalate si zvantate, se subtiaza in partile mai goase apoi se sareaza, pipereaza si se da cu un praf de legume deshidratate.
Se fierbe frunzele de spanac in apa cu sare cca 5 minute, apoi se scurg se trec sub jet de apa rece.
Patrunjelul spalat si curatat, numai frunze, se da la blender cu spanacul scurs bine, cu 2 linguri de ulei, un praf de sare, usturoiul si 2 linguri de vin. Se formeaza o pasta cu care se unge fiecare bucata de pulpa apoi se ruleaza fiecare cu grija, mai lejer, si se prinde cu cate 2scobitori de bambus. Se aseaza fiecare rulou, unul langa altul, in tavita, se stropesc cu restul de vin, se mai adauga si apa, un praf de sare, o lingura de ulei si foile de dafin si se da la cuptor cca. 30 minute pana se rumenesc frumos. Se scot din tavita, se indeparteaza scobitorile
Se servesc calde cu ce garnitura dorim alaturi de o salata asezonata.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.