Pui in Crusta Delicata, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 piept de pui
  • -250 ml smantana grasa
  • -1 lingura ketchup
  • -2 catei de usturoi, pisati
  • -½ legatura patrunjel verde / uscat, tocat marunt
  • -50 g nuca, macinata
  • -1 lingurita zahar
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -100 g cascaval afumat, ras (gen Hochland)
  • -unt / ulei, pentru uns vasul termorezistent

Mod de preparare

Indepartati pielea de pe pieptul de pui, apoi spalati si stergeti cu servetele absorbante.
Taiati-l in asa fel incat sa obtineti 4- 5 felii de grosime potrivita si aproximativ egale.
Sarati dupa gust si dati deoparte pentru 10 min.
Intre timp, amestecati intr-un bol smantana, ketchup-ul, usturoiul pisat, frunzele de patrunjel, tocate marunt, nuca macinata, zaharul si sare, piper, dupa gust.
Treceti feliile de piept de pui prin compozitia cu smantana, astfel incat aceasta sa cuprinda de jur- imprejur carnea, intr-un strat gros.
Transferati-le direct intr-un vas termorezistent uns cu unt sau ulei si aranjati-le una langa alta.
Turnati deasupra restul de amestec si acoperiti vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade.
Scoateti din cuptor vasul, folia si presarati uniform cascavalul ras.
Dati din nou vasul termorezistent acoperit la cuptor, pentru inca 15 min.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie felii de piept de pui stropit cu sos, simplu sau langa garnitura preferata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert bezele cu cacao si nuci

De curand am incercat si o alta varianta  de bezele. Cu bucati de nuci, asa cum mancam in copilarie

Desert bezele cu cacao si nuci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj