Pui in Crusta Delicata, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 piept de pui
  • -250 ml smantana grasa
  • -1 lingura ketchup
  • -2 catei de usturoi, pisati
  • -½ legatura patrunjel verde / uscat, tocat marunt
  • -50 g nuca, macinata
  • -1 lingurita zahar
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -100 g cascaval afumat, ras (gen Hochland)
  • -unt / ulei, pentru uns vasul termorezistent

Mod de preparare

Indepartati pielea de pe pieptul de pui, apoi spalati si stergeti cu servetele absorbante.
Taiati-l in asa fel incat sa obtineti 4- 5 felii de grosime potrivita si aproximativ egale.
Sarati dupa gust si dati deoparte pentru 10 min.
Intre timp, amestecati intr-un bol smantana, ketchup-ul, usturoiul pisat, frunzele de patrunjel, tocate marunt, nuca macinata, zaharul si sare, piper, dupa gust.
Treceti feliile de piept de pui prin compozitia cu smantana, astfel incat aceasta sa cuprinda de jur- imprejur carnea, intr-un strat gros.
Transferati-le direct intr-un vas termorezistent uns cu unt sau ulei si aranjati-le una langa alta.
Turnati deasupra restul de amestec si acoperiti vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade.
Scoateti din cuptor vasul, folia si presarati uniform cascavalul ras.
Dati din nou vasul termorezistent acoperit la cuptor, pentru inca 15 min.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie felii de piept de pui stropit cu sos, simplu sau langa garnitura preferata.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...