Pui Gong Bao

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -500g piept de pui
  • -2 ardei rosii, mai mici
  • -2 ardei galbeni, mai mici
  • -1 ceapa mare sau 4 fire de ceapa verde
  • -2 maini bune de alune
  • -1 bucata de ghimbir proaspat
  • -2 morcovi
  • -5 catei de usturoi
  • -2 sau 3 ardei iuti, depinde de cat de iute, va place (reteta, spune 9-10 ardei iuti)
  • -ulei
  • Pt marinata:
  • -4 lingurite sos soia (eu am avut dark)
  • -2 lingurite vin de orez
  • -2 lingurite amidon de porumb
  • -2 lingurite apa rece
  • -2 lingurite ulei de susan
  • Pt sos:
  • -2 lingurite vin d eorez
  • -2 lingurite ulei de susan
  • -2 lingurite zahar
  • -2 linguirte amidon de porumb
  • -4 lingurite sos soia
  • -4 lingurite apa
  • -sare

Mod de preparare

Carnea se taie bucatele si se amesteca cu sosul pt marinata, mai sus amintit. Dupa, care se da la frigider pt 30 minute.

Cat carnea, sta la marinat, se pregatesc legumele. Asadar, se curata si se taie cuburi ardeii, morcovii si ceapa. Usturoiul, ardeii iuti si ghimbirul, se curata si se taie marunt.

Se poate pregatii si sosul, pana una, alta. Asadar, se amesteca toate ingredientele, mai sus amintite, iar pasta rezultata se lasa deoparte.

Dupa ce carnea a stat suficient la marinat, se pune la prajit in ulei, pt 3 minute, la foc mare. Prajita se pune intr-un bol si se lasa deoparte.

Alunele se pun la prajit, cateva momente, pana se simte de la ele, un miros de copt. Dupa care se scot pe o farfure si se lasa deoparte.

Mai apoi, se pune o tigaie cu ulei la foc mare, iar cand e incalzit, se pun ardeii iuti, taiati, iar dupa cateva momente, se pun bucatile de ghimbir si usturoi. Se amesteca bine, dupa care se adauga ceapa si se lasa la calit, pt 30 de secunde.

Apoi, se adauga ardeii si morcovii, taiati. Se lasa 1 minut, la calit. Dupa, se pun carnea si alunele. Se lasa sa se prajesca, toate impreuna, pt 1 minut, dupa care se adauga sosul, deja pregatit. Se mai lasa, pe foc, pana sosul se ingroasa.

Pofta buna!
Se poate servi cu orez sau cu paste de orez.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...