Pui cu Smantana

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g carne de pui (eu am avut de tara) o ceapa
  • 250 g smantana
  • 2 linguri faina
  • 100-150 ml ulei
  • sare
  • piper
  • o legatura patrunjel

Mod de preparare

Carnea de pui spalata si portionata o punem la fiert in apa cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Cu 10 minute inainte de preparare, scoatem carnea si o lasam sa se scuga bine. O punem intr-o tigaie cu putin ulei si o prajim pana se rumeneste frumos.
Ceapa se taie marunt si se caleste separat, in ulei. Cand se inmoaie putin adaugam faina si amestecam bine. Lasam un minut doua si adaugam smantana. Amestecam, lasam sa dea cateva clocote si diluam cu supa in care a fiert puiul. Adaugam bucatile de carne si lasam sa fiarba cu totul cam 10 minute. Daca mai este nevoie, mai adaugm supa pana obtinem consistenta dorita. Condimentam cu sare si piper iar la sfarsit adaugam patrunjel tocat. Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza cu sparanghel si ciuperci

Pizza cu sparanghel si ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj