Pui cu Mazare

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata pui (circa 1kg - 1 3 kg )
  • 400 gr mazare verde (eu am folosit congelata)
  • 300 gr ciuperci champignon (sau ciuperci de la conserva)
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 crenguta busuioc proaspat (eu am folosit 1 lingurita busuioc uscat)
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Sa vedem ce avem de facut ... In primul rand portionam puiul, il condimentam cu sare si piper si il lasam sa stea asa pentru circa 20 minute. In acest timp curatam ciupercile, le spalam si le taiem fasii. Patrunjelul verde il tocam marunt, la fel procedam si cu busuiocul proaspat daca avem.

Uleiul il punem sa se infierbante si prajim pe el bucatile de pui, adaugam langapuiutul rumenit ciupercile taiate si mazarea lasand sa se caleasca impreuna cam 2-3 minute apoi turnam apa, cat sa acopere carnita (ca mancarica aceasta sa fie mai gustoasa as recomanda ca in loc de apa sa folositi supa de carne ) si lasam sa fiarba la foc domol acoperit pana carnea se inmoaie.

Adaugam la sfarsit patrunjelul tocat si busuiocul, presaram totul cu 2 linguri faina si lasam sa dea 1 clocot sau 2.

Se servete cu orez sau cu paste fainoase.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel

Azi facem spectacol cu un desert frantuzesc de mare finete, indragit de oricine. Si chiar daca reteta pare mai complicata,...

Desert profiterol cu crema de vanilie si sos caramel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj