Pui cu Mazare

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata pui (circa 1kg - 1 3 kg )
  • 400 gr mazare verde (eu am folosit congelata)
  • 300 gr ciuperci champignon (sau ciuperci de la conserva)
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 crenguta busuioc proaspat (eu am folosit 1 lingurita busuioc uscat)
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Sa vedem ce avem de facut ... In primul rand portionam puiul, il condimentam cu sare si piper si il lasam sa stea asa pentru circa 20 minute. In acest timp curatam ciupercile, le spalam si le taiem fasii. Patrunjelul verde il tocam marunt, la fel procedam si cu busuiocul proaspat daca avem.

Uleiul il punem sa se infierbante si prajim pe el bucatile de pui, adaugam langapuiutul rumenit ciupercile taiate si mazarea lasand sa se caleasca impreuna cam 2-3 minute apoi turnam apa, cat sa acopere carnita (ca mancarica aceasta sa fie mai gustoasa as recomanda ca in loc de apa sa folositi supa de carne ) si lasam sa fiarba la foc domol acoperit pana carnea se inmoaie.

Adaugam la sfarsit patrunjelul tocat si busuiocul, presaram totul cu 2 linguri faina si lasam sa dea 1 clocot sau 2.

Se servete cu orez sau cu paste fainoase.


Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.