Pui cu Ciuperci si Masline

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui
  • 1 morcov
  • 200 g masline
  • 400 g ciuperci lamele (conserva)
  • 100 ml ulei
  • 100 g rosii in bulion
  • 100 ml vin alb
  • 3-4 catei usturoi
  • delikat
  • boia;
  • cimbru
  • tarhon

Mod de preparare

Puiul, dupa spalare, se taie in bucati. Morcovul se curata de coaja si se spala bine. Ciupercile se scurg de zeama din conserva. Rosiile se scot din conserva si daca sunt intregi se taie cubulete.

Maslinele sunt de preferat sa fie cumparate fara samburi. Se prajesc bucatile de pui in ulei si se scot pe o farfurie. In acelasi ulei, calim morcovul taiat felii.

Adaugam ciupercile, maslinele si usturoiul taiat marunt si 200 ml apa. Lasam sa fiarba pana se inmoaie morcovul.

Dam gust cu delicat in functie de masline! Condimentam cu boia si cimbru, punem vinul si bucatile de carne. Fierbem 10 min, apoi adaugam rosiile in bulion.

Se mai fierb impreuna cam 15 min. Se serveste cald. La servire, fiecare portie se presara cu tarhon.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Mixt de peste prajit in tuci

Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....

Mixt de peste prajit in tuci
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.