Pui Chinezesc cu Miere si Spaghete Prajite- Mezes Csirke

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente Bait :
  • 1 lingurita piper alb
  • 1/2 lingura piper negru
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • Ingrediente pentru panirat carnea :
  • 1/2 cana faina (cana de 250 ml)
  • 1/4 cana amidon porumb
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 2/3 cana apa
  • 1 lingurita sare
  • Glazura de miere :
  • 4 linguri sos de soia
  • 1/8 cana miere
  • 1/4 cana zahar
  • 1/8 cana ketchup
  • 1 lingura otet
  • (facultativ daca dorit sa iasa carnea picanta 1 ardei iute taiat cubulete)
  • Ingredient principal : 500 gr piept de puisau pulpa
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 400 gr spaghete
  • 5 linguri sos de soia ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intai preparam baitul in care vom tine carnea pantru cateva ore la rece. Amestecam toate ingredientele enumerate la bait punem carnea taiata fasii si le amestecam bine. Punem carnea la rece.

Dupa ce scoatem de la rece carnea, ne apucam sa pregatim compozitia in care vom tavali fasiile de carne.

Intr-un vas punem faina, amidonul, praful de copt, sarea, oul, uleiul si apa si le amestecam pana se omogenizeaza. Trebuie sa obtinem un aluat ca de clatite, dar un pic mai gros. Carnea o vom tavali prin acest aluat si o vom praji in ulei abundent pana devine frumos aurie. Scoatem fasiile pe servetel de hartie sa absoarba surplusul de grasime.

Preparam acum glazura de miere in care vom tavali bucatile de carne panirate.

Punem intr-un vas mai larg la incalzit mierea, zaharul, ketchupul, sosul de soia si lingura de otet. Cand fierbe adaugam carnea si o tavalim bine prin acest sos obtinut, apoi se scoate intr-un vas pana la servire. (in acest sos de miere eu am adaugat si 2 ardei iuti sa fie mai picant).

Puiul astfel pregatit il servim cu spaghete prajite pe care le preparam in urmatorul fel:

Punem spaghetele sa fiarba in apa in care punem doar un pic de sare. Le stoarcem si le spalam dupa ce au fiert. Pe 4 linguri de ulei calim ceapa, morcovii si ardeii dati pe razatoarea mare, adaugam la ei spaghetele fierte, sos de soia circa 5 linguri si le prajim mai departe circa 2-3 minute pe foc mic. Adaugam un pic de sare dupa gust.

Pe farfurie punem spaghete prajite si carne trasa prin glazura de miere.

E un fel de mancare tipic chinezeasca care este deosebita prin multitudinea de gusturi, dulce -acrisor, in cazul meu si picant.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

A inceput postul Craciunului, asa ca dragii mei, sa aveti un post binecuvantat si usor! Am profitat de acest lucru si de...

Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj