Se incing 4 linguri de ulei intr o tigaie.
Se sareaza si pipereaza pulpele de pui si se presara cu boia din abundenta, apoi se dau prin faina. Se prajesc la foc mediu, cateva minute pe fiecare parte in uleiul incins. Se adauga sunca, ardeii si ceapa verde(numai bulbii, netaiati).
Se aseaza puiul intr-un vas mai mic, astfel incat sa se formeze un singur strat cat mai compact. Se pudreaza cu faina. Ceapa, sunca, dafinul si ardeii se aseaza in spatiile dintre pulpe. Se toarna atata supa, cat sa acopere toate ingredientele. Se pune un capac si se fierbe la foc foarte mic, pana ce carnea este facuta.
Separat se caleste ceapa tocata, in 2 linguri de ulei incins. Se adauga cateii de usturoi si orezul, continuandu-se calirea. Peste orezul calit se presara 1 lingura de boia si se toarna vinul. Se da in clocot, amestecand continuu, pana ce vinul este absorbit complet. Atunci se adauga 1 ceasca de supa calda si se fierbe cam un sfert de ora, ca sa se absoarba lichidul, amestecand ocazional.
Cand orezul a fiert, se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa cateva minute deoparte sa se patrunda aromele.
POFTA BUNA!
Se serveste cu pulpele de pui, preparate mai sus, ambele fiind calde.
Deasupra se presara ceapa verde ramasa, tocata.
Noroc cu provocările, așa mai postez și eu ceva rețete :D Glumesc ;) În ultimele două luni, au fost evenimente mai...
Cosulete cu cirese și crema de branzaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.