Se incing 4 linguri de ulei intr o tigaie.
Se sareaza si pipereaza pulpele de pui si se presara cu boia din abundenta, apoi se dau prin faina. Se prajesc la foc mediu, cateva minute pe fiecare parte in uleiul incins. Se adauga sunca, ardeii si ceapa verde(numai bulbii, netaiati).
Se aseaza puiul intr-un vas mai mic, astfel incat sa se formeze un singur strat cat mai compact. Se pudreaza cu faina. Ceapa, sunca, dafinul si ardeii se aseaza in spatiile dintre pulpe. Se toarna atata supa, cat sa acopere toate ingredientele. Se pune un capac si se fierbe la foc foarte mic, pana ce carnea este facuta.
Separat se caleste ceapa tocata, in 2 linguri de ulei incins. Se adauga cateii de usturoi si orezul, continuandu-se calirea. Peste orezul calit se presara 1 lingura de boia si se toarna vinul. Se da in clocot, amestecand continuu, pana ce vinul este absorbit complet. Atunci se adauga 1 ceasca de supa calda si se fierbe cam un sfert de ora, ca sa se absoarba lichidul, amestecand ocazional.
Cand orezul a fiert, se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa cateva minute deoparte sa se patrunda aromele.
POFTA BUNA!
Se serveste cu pulpele de pui, preparate mai sus, ambele fiind calde.
Deasupra se presara ceapa verde ramasa, tocata.
M-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ? Reteta de la fetele de la Savori Urbane.
Desert tort cu capsuniEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj