Pui Asiatic cu Ghimbir si Busuioc

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g de piept de pui
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1/2 de partea alba dintr-un praz
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bucatica de ghimbir proaspat
  • o manuta de muguri de soia
  • busuioc
  • 3 linguri de sos de nuoc man
  • 4 linguri de sos de soia
  • 1 si 1/2 lingurite de miere
  • 1 lingurita de chili
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Spalam si taiam maruntel puiul.
Incingem uleiul intr-un wook si depunem in el ceapa taiata marunt si usturoiul, continuam cu morcovul taiat fin si il lasam sa se patrunda (trebuie sa ramana totusi crocant). Adaugam ghimbirul si prazul, lasam pe foc maximum 2 minute si debarasam totul intr-o farfurie pe care o tinem la cald.

In wook continuam cu puiul pana cand schimba de culoare si umezim cu sosul nuoc mam. Adaugam muguriide soia, amestecam si lasam sa se evapore lichidul, continuam cu mierea, chili si sosul soia. Mai lasam pe foc 2 minute. La final taiam deasupra busuiocul si amestecam cu legumele.
Servim cu orez, pofta buna!

*Sos Nuoc mam sau nuoc man, sau sos de peste (fisher sauce), mam pla este un sos la baza din peste fermentat intr-o saramura (15kg de sare pentru 100kg de ansoa) si macerat timp de 12 luni la soare sau in butoaie de lemn. Sosul este extras prin presare si filtrare.

Este folosit ca condiment de baza in bucataria thailandeza, cambogiana, vietnamiana si laotiana.
Varietatea si calitatea sa se bazeaza pe componentele sale, se gaseste astfel sos nuoc mam din calamar si amestecuri de peste, dar cel mai renumit este cel din ansoa.

Mirosul este puternic si gustul sau este sarat si cateva picaturi ajung, dar se foloseste si in cantitati mai mari la anumite preparatii in amestecuri cu ghimbir, miere, apa, lamaie, usturoi, etc.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa