Praz umplut cu carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 fire de praz;
  • 2 cepe;
  • 400 g carne tocata de porc;
  • 100 g orez;
  • 2 linguri de pasta de tomate;
  • 1 cana suc de rosii;
  • 1 cescuta vin alb;
  • marar/patrunjel;
  • piper, boia;
  • sare, ulei pentru prăjit;

Mod de preparare

Pentru inceput vom pregati prazul ce ulterior il vom umple.Asadar,vom spala prazul, il vom taia de lungimea unei tigari si vom scoate miezul usor cu degetul formand tuburi.
Separat intr-o cratita calim 2 cepe tocate marunt,iar cand devine aurie adaugam orezul si o cescuta de apa.Cand orezul este semifiert adaugam marar/patrunjel,condimentam dupa gust cu sare,piper,boia de ardei si adaugam 2 lingurite de pasta de tomate.
Calitura de orez o lasam sa se racoreasca,iar apoi o amestecam cu carnea tocata si daca este necesar mai adaugam condimentedupa gust.Cu ajutorul unei lingurite vom umple tuburile de praz,tinam tubul vertical in palma avand un capat acoperit. Tuburile de praz umplute le asezam intr-un vas de lut peste care turnam suc de rosii/vin alb si deasupra presaram miezul de praz tocat.Vasul acoperit se introduce la cuptor pentru o ora la foc domol,iar cand zeama a inceput sa scada luam capacul pentru 5-10 minute lasand sa se rumeneasca.
Se serveste cu mamaliguta calda si smantana deasupra.Mmmmmm....o bunatate!!!!

Pofta buna!


Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Evantai din carne de porc cu legume

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minuanata de primavara! Nu mai are nevoie de alta introducere…

Ciorba de loboda
Culinar.RO

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca
Gustos.RO

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa

Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa