Pljeskavica (Plescavita)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g carne tocata (70% carne de porc+30% carne de vita)
  • -1 ceapa
  • -100g cascaval
  • -1 bucatica slanina
  • -cimbru
  • -sare
  • -piper
  • -boia
  • -ulei

Mod de preparare

Carnea daca o cumparati gata tocata, din comert, bagati-o la blender ca sa iasa mai fina.
Asezonati-o cu sare si piper si framantati-o bine, cu mainile. Puneti bolul la frigider pentru 30 min. ca sa actioneze sarea si piperul. Dupa cele 30 min. scoateti bolul din frigider si framantati carnea o idee, dupa care iarasi lasati-o la frigider pt 30 min. Cat timp carnea sta in frigider se pot curata si taia ceapa si slaninuta. Cascavalul se poate rade.

Dupa ce carnea a stat suficient in frigider, se amesteca cu bucatelele de ceapa si slaninuta.
Se adauga si cascavalul ras. Se mai adauga cimbru, boia, sare (daca mai e nevoie) si se framanta bine.

Apoi, se fac bile din carne. Eu le-am facut cat palma.

Se pune o tigaie la foc, cu putin ulei si se pun bucatile de carne la prajit. Se prajesc pe o parte si pe alta.

Pljeskvica, este perfecta calduta... cu ceapa din abundenta si sos ajvar. :)

Pofta sa aveti!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei umpluti

Am zis sa-i fac, ca trece toamna cu toate bunatatile ei si eu nu am apucat sa-i gatesc macar odata...sunt satiosi si satura...

Ardei umpluti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj