Pljeskavica (Plescavita)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g carne tocata (70% carne de porc+30% carne de vita)
  • -1 ceapa
  • -100g cascaval
  • -1 bucatica slanina
  • -cimbru
  • -sare
  • -piper
  • -boia
  • -ulei

Mod de preparare

Carnea daca o cumparati gata tocata, din comert, bagati-o la blender ca sa iasa mai fina.
Asezonati-o cu sare si piper si framantati-o bine, cu mainile. Puneti bolul la frigider pentru 30 min. ca sa actioneze sarea si piperul. Dupa cele 30 min. scoateti bolul din frigider si framantati carnea o idee, dupa care iarasi lasati-o la frigider pt 30 min. Cat timp carnea sta in frigider se pot curata si taia ceapa si slaninuta. Cascavalul se poate rade.

Dupa ce carnea a stat suficient in frigider, se amesteca cu bucatelele de ceapa si slaninuta.
Se adauga si cascavalul ras. Se mai adauga cimbru, boia, sare (daca mai e nevoie) si se framanta bine.

Apoi, se fac bile din carne. Eu le-am facut cat palma.

Se pune o tigaie la foc, cu putin ulei si se pun bucatile de carne la prajit. Se prajesc pe o parte si pe alta.

Pljeskvica, este perfecta calduta... cu ceapa din abundenta si sos ajvar. :)

Pofta sa aveti!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti