Piept de rata cu portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 portii: 8 portocale
  • 250 mlvin alb sec
  • zahar
  • 3 cuisoare
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • 1 legatura corindru
  • 6 fileuri piept de rata(cca300g)
  • piper
  • sare
  • 125mlsupa

Mod de preparare

Spalati portocalele cu apa fiarta, apoi stergeti-le cu un prosop de bucatarie.Radeti coaja de la una dintre ele si stoarceti ambele fructe. Dati in fiert sucul cu vin,zahar,cuisoare,boabe de piper. Lasati-l sa se raceasca.Spalati coriandru,tocati-l,adaugati-l peste sos. Spalati carnea,stergeti-o si piperati-o. Crestati carnea si lasati-o sa se marineze peste noapte(cca 8 ore) in zeama de portocale. Scoateti carnea si condimentati-o. Se paseaza marinata. Curatati si taiati in felii 4 portocale. Prajiti carnea aproximativ 10 min. cu pielea spre interior,intoarceti-o si mai prajiti-o 10-15 min. Scoateti carnea din tigaie,infasurati-o in aluminiu si lasati-o 10 min. Taiati pieptul de rata felii subtiri. Stoarceti 2 portocale si amestecati sucul obtinut impreuna cu marinata,supa si zeama de la friptura. Dati in fiert amestecul si adaugati feliile de portocala. Incalziti bine. Feliile de carne de rata se aseaza decorativ impreuna cu cele de portocale. Stropiti din belsug cu sos

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Bucataras.RO

Musaca de cartofi

Musaca de cartofi
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.