Piept de Pui cu Salata si Mazare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • piept de pui 1 buc
  • sare
  • piper alb
  • supa de pui 1/2 pahar
  • salata romana 1 buc
  • mazare 200 gr
  • castravete 1/2 buc
  • unt clarifiat 2 linguri
  • zahar 1 lingurita
  • sare 1/4 lingurita
  • zeama de lamaie 1/2
  • patrunjel verde
  • menta

Mod de preparare

- se prajeste pieptul de pui taiat cubulete (sarat si piperat) intr-o lingura de unt clarifiat;
- se stinge cu supa de pui si se fierbe pana este fraged;
- se taie cubulete castravetele;

- se rupe salata cu mana;
- se pune o tigaie larga pe foc cu o lingura de unt clarifiat si se pun intai cubuletele de castravete, apoi mazarea si la urma salata rupta cu mana;

- se calesc foarte repede la foc iute pana se inmoaie dar nu-si schimba culoarea;
- se adauga o lingurita de zahar si se stoarce zeama de lamaie;
- se adauga cuburile de piept de pui cu o parte din supa in care au fiert, se mai da un clocot si se stinge ochiul;

- se presara frunze de patrunjel si menta.
Se serveste ca atare, cu un adaus de zeama de lamaie daca gusturile o cer.

pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rata pe varza dulce

Vaiiii ce deliciu a iesit.Nu mai mancasem carne de rata din copilarie.

Rata pe varza dulce
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj