Piept de Curcan in Sos de Bere

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg piept curcan
  • 4-5 masline verzi
  • 1L bere blonda
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 1 lingurita ulei susan
  • 1 ceapa mica
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1/2 lingurite cimbru
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurite patrunjel
  • 1/2 lingurite chimen
  • 1/2 lingurite boia ardei
  • Sare si piper - dupa gust

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc la foc mic.
Se spala bine carnea, se taie in 5-6 bucati si se adauga in tava (eu am folosit un vas de yena). Se adauga uleiurile si se ung bucatile de carne, adaugand treptat ceapa, usturoiul si restul condimentelor cat mai uniform.

Maslinele verzi se toaca marunt si se imprastie usor peste carne.
Dupa aceea, se adauga 0. 5L bere blonda si se lasa timp de 10minute.

Se baga la cuptor pentru circa 2 ore, restul de 0. 5L bere fiind adaugat dupa prima ora.
Carnea se stropeste din cand in cand, si se intoarce la o ora.

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Negresa cu mere (de post)

Ce-mi place la prajitura asta e ca poți combina tot felul de ingrediente pe care le ai la îndemână sau după preferințe....

Negresa cu mere (de post)
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.