Piept de Curcan in Sos de Bere

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg piept curcan
  • 4-5 masline verzi
  • 1L bere blonda
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 1 lingurita ulei susan
  • 1 ceapa mica
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1/2 lingurite cimbru
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurite patrunjel
  • 1/2 lingurite chimen
  • 1/2 lingurite boia ardei
  • Sare si piper - dupa gust

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc la foc mic.
Se spala bine carnea, se taie in 5-6 bucati si se adauga in tava (eu am folosit un vas de yena). Se adauga uleiurile si se ung bucatile de carne, adaugand treptat ceapa, usturoiul si restul condimentelor cat mai uniform.

Maslinele verzi se toaca marunt si se imprastie usor peste carne.
Dupa aceea, se adauga 0. 5L bere blonda si se lasa timp de 10minute.

Se baga la cuptor pentru circa 2 ore, restul de 0. 5L bere fiind adaugat dupa prima ora.
Carnea se stropeste din cand in cand, si se intoarce la o ora.

Pofta buna!

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Punch cu Cirese

Ceva racoritor pentru zilele insorite alaturi de prieteni ! Foto credit: Tudor Raiciu

Punch cu Cirese
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.