Piept de Curcan in Sos de Bere

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg piept curcan
  • 4-5 masline verzi
  • 1L bere blonda
  • 3-4 linguri ulei masline
  • 1 lingurita ulei susan
  • 1 ceapa mica
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1/2 lingurite cimbru
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurite patrunjel
  • 1/2 lingurite chimen
  • 1/2 lingurite boia ardei
  • Sare si piper - dupa gust

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc la foc mic.
Se spala bine carnea, se taie in 5-6 bucati si se adauga in tava (eu am folosit un vas de yena). Se adauga uleiurile si se ung bucatile de carne, adaugand treptat ceapa, usturoiul si restul condimentelor cat mai uniform.

Maslinele verzi se toaca marunt si se imprastie usor peste carne.
Dupa aceea, se adauga 0. 5L bere blonda si se lasa timp de 10minute.

Se baga la cuptor pentru circa 2 ore, restul de 0. 5L bere fiind adaugat dupa prima ora.
Carnea se stropeste din cand in cand, si se intoarce la o ora.

Pofta buna!

Pere posate in vin

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Varza noua calita in tuci