Piccata de pui cu sparanghel copt

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
26 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru pui:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 150 de grame făină albă
  • sare
  • piper
  • 50 de grame unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 150 de ml vin alb sec
  • 2 linguri capere
  • 1 lingura de pătrunjel verde tocat
  • Pentru sparanghel:
  • 1 legătură sparanghel verde
  • 3 linguri ulei de floarea - soarelui
  • 1 linguriță de sare
  • 1 jumătate de linguriță piper
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • zeamă de lămâie după gust

Mod de preparare

Jumătățile de piept de pui se subțiază, se bat cu ciocanul de snitele și se împart în două. Rezultă patru bucăți. Se asezoneaza cu sare , piper, pe ambele părți. Se trec prin făina, apoi se prajesc în uleiul de măsline încins și jumătate din cantitatea de unt, cca. 4 minute pe fiecare parte, în funcție de grosime, până se rumenesc.
Se scot pe o farfurie, se lasă puțin deoparte. Între timp, se adaugă în tigaie încă puțin ulei, dacă e cazul și apoi vinul alb care se lasă să scadă la jumătate, preț de un minut. Se adaugă zeamă de lămâie după gust, caperele, restul de unt, sare, piper, pătrunjel tocat , se mai dă un clocot, apoi se pune puiul în sosul rezultat și se servesc împreună.
Pentru sparanghel, se încinge cuptorul la 220 de grade Celsius, sparanghelul se spală, se rupe baza mai lemnoasă a tulpinii, se amestecă bine cu uleiul, usturoiul tocat, sarea și piperul, apoi se așează pe un singur rând în tava de copt și se coace 15 minute. La servire, se poate stoarce puțină zeamă de lămâie.
E o mâncare ușor de pregatit, gustoasă, de origine italiană și, probabil, unul dintre cele mai bune moduri în care se poate face pieptul de pui.
Poftă bună!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.