Jumătățile de piept de pui se subțiază, se bat cu ciocanul de snitele și se împart în două. Rezultă patru bucăți. Se asezoneaza cu sare , piper, pe ambele părți. Se trec prin făina, apoi se prajesc în uleiul de măsline încins și jumătate din cantitatea de unt, cca. 4 minute pe fiecare parte, în funcție de grosime, până se rumenesc.
Se scot pe o farfurie, se lasă puțin deoparte. Între timp, se adaugă în tigaie încă puțin ulei, dacă e cazul și apoi vinul alb care se lasă să scadă la jumătate, preț de un minut. Se adaugă zeamă de lămâie după gust, caperele, restul de unt, sare, piper, pătrunjel tocat , se mai dă un clocot, apoi se pune puiul în sosul rezultat și se servesc împreună.
Pentru sparanghel, se încinge cuptorul la 220 de grade Celsius, sparanghelul se spală, se rupe baza mai lemnoasă a tulpinii, se amestecă bine cu uleiul, usturoiul tocat, sarea și piperul, apoi se așează pe un singur rând în tava de copt și se coace 15 minute. La servire, se poate stoarce puțină zeamă de lămâie.
E o mâncare ușor de pregatit, gustoasă, de origine italiană și, probabil, unul dintre cele mai bune moduri în care se poate face pieptul de pui.
Poftă bună!
Se fac usor si sunt delicioase! Noi le-am servit alaturi de un piure de cartofi cu marar!
Rulouri din piept de pui cu carnati si castravecioriMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti