Patia cu Piept de Pui

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 4 cepe taiate marunt
  • 40 g unt nesarat
  • 1 catel de usturoi ras fin
  • 80 g sos de rosii
  • 2 linguri zahar brun (ajustati dupa gust)
  • 40 g pasta de tamarind (neindulcita) -scoateti samburii
  • 150 ml apa fierbinte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 piept de pui taiat bucati dupa plac
  • Mirodenii seminte:
  • 2 lingurite seminte de mustar negre
  • 1 1/2 lingurite seminte de fenugreek
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • Alte mirodenii:
  • 1/4 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita turmeric / cucurma
  • un praf de chili cayenne sau ardei iute (ajustati dupa plac)
  • 1 lingurita sare de mare fina

Mod de preparare

Intr-o cratita caliti ceapa in unt la foc mic 25 de minute. Puneti usturoiul iar dupa un minut sosul de rosii. Amestecati si luati de pe foc. Intr-un bol puneti zaharul, pasta de tamarind si apa fierbinte. Amestecati si lasati deoparte.

In alta cratita sau tigaie cu o capacitate mai mare prajiti putin in ulei de masline bucatile de pui (pentru a le sigila). Puneti semintele iar dupa 1 minut restul de mirodenii. Mai lasati 1 minut dupa care turnati sosul de rosii impreuna cu apa si tamarind.

Fierbeti la foc mic aproximativ 10 minute sau pana cand carnea de pui este gata, in functie de grosimea acesteia. Intre timp fierbeti orez basmati si serviti cu patia.

Portii: 4

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete bolognese- reteta video

Un pranz delicios, preparat cu paste romanesti Hutton.

Spaghete bolognese- reteta video
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj