Pastramioare de Tot Felul - Piept de Pui

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piepti de pui, dezosati
  • Condimente I:
  • Coriandru pisat
  • Piper pisat
  • Sare
  • Miere
  • Condimente II
  • Tarhon
  • Nucsoara
  • Codite de telina
  • Sare
  • Miere

Mod de preparare

Pentru ca scriu pt a treia oara reteta (timp in care pana si pozele ei s-au pierdut in ether) acum, fara chef si voie buna o rezum: si puiul se poate pastramagi, dar cu alte condimente. Eu am facut doi piepti cu: piper si coriandru, sare si miere; alti doi cu: tarhon, nucsoara si codite de telina, sare si miere. Am tinut pietii mult mai mult timp in vin (de teama salmonelei) de dimineata pana seara, inainte de-ai pregati pentru masajul de condimente (de unde si pozele mele oparite facute seara).

Dupa ce i-am scos din vin, i-am masat bine cu condimentele pisate, am asternut o folie de plastic, am presarat sare si-am picurat miere poliflora; i-am strans bine doi cate doi in folie si i-am tinut in frigider 5 zile (pana cand nu mai lasa zeama deloc), intorcand mumia la fiecare 24 de ore si golid tava de zemuri.

Dupa asta, le-am facut din nou o baie prelungita in vin, am mai adaugat condimente - pe fiecare cele ce fusesera initial si i-am spanzurat (desi carnea si-a luat aromele necesare, baia in vin le-a cam dus pe cele de la suprafata, asa ca am mai adaugat o lingura de tarhon pe cele verzi si o lingurita de coriandru+nucsoara pe cele rosietice - asa de fatz ... dar si de gust - tarhonul le da un gust usor afumat iar nucsoara un plus de picant)

Am exemplificat cu frigarui pentru a nu plictisi preavazatorii cu iarasi feliutele transparente si pentru a va zice ca se pot servi si ca fel principal nu doar ca aperitiv. Pastramioara fiind deja "gatita" nu-i mai trebuie decat o sfaraiala pe gratar pentru a-si face niste tatuaje la vedere, timp in care legumaria pe de langa nu are timp a se ard...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Melcisori cu branza si Green Sugar

“Ziua când îmi răsfăţ nevasta” Eu zic să ne răsfăţăm şi azi,adică eu ,posibilă nevastă...

Melcisori cu branza si Green Sugar
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj