Paella cu Pui, Carnati si Creveti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cantitati necesare pt 6 portii:
  • 3 pulpe intregi de pui
  • 1 buc carnat afumat
  • 6 felii bacon
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • 300 gr orez
  • 12 buc crevete
  • 150 gr mazare verde
  • ulei de masline
  • vin alb
  • supa de pui
  • sare
  • piper
  • boia afumata
  • sofran
  • patrunjel verde
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Pune tigaia pe flacara, asteapta sa se incinga si toarna in ea o lingura de ulei de masline. Prajeste repede fisiile de bacon impreuna cu rondelele de carnat. Scoate-le pe un servet absorbant si pune in grasimea ramasa copanele de pui.

Rumeneste-le pe ambele parti si scoate-le. Caleste la foc potrivit ceapa si usturoiul tocat. Cand ceapa devine translucida, transfera baconul, carnatii si copanele inapoi in tigaie, caleste-le impreuna oleaca, adauga orezul, amesteca pana bobul capata transparenta, pune boiaua si stinge cu vin alb si supa de pui.

Potriveste de sare si piper, adauga sofranul si lasa pe foc mediu 10 minute, cu capac. Cand bobul de orez s-a umflat indeparteaza capacul, adauga o mana de mazare congelata, crevetii si amesteca. Mai fierbe fara capac inca 10 minute. La sfarsit presara patrunjel verde tocat si stoarce zeama de lamaie.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.