Paella cu Pui, Carnati si Creveti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cantitati necesare pt 6 portii:
  • 3 pulpe intregi de pui
  • 1 buc carnat afumat
  • 6 felii bacon
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • 300 gr orez
  • 12 buc crevete
  • 150 gr mazare verde
  • ulei de masline
  • vin alb
  • supa de pui
  • sare
  • piper
  • boia afumata
  • sofran
  • patrunjel verde
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Pune tigaia pe flacara, asteapta sa se incinga si toarna in ea o lingura de ulei de masline. Prajeste repede fisiile de bacon impreuna cu rondelele de carnat. Scoate-le pe un servet absorbant si pune in grasimea ramasa copanele de pui.

Rumeneste-le pe ambele parti si scoate-le. Caleste la foc potrivit ceapa si usturoiul tocat. Cand ceapa devine translucida, transfera baconul, carnatii si copanele inapoi in tigaie, caleste-le impreuna oleaca, adauga orezul, amesteca pana bobul capata transparenta, pune boiaua si stinge cu vin alb si supa de pui.

Potriveste de sare si piper, adauga sofranul si lasa pe foc mediu 10 minute, cu capac. Cand bobul de orez s-a umflat indeparteaza capacul, adauga o mana de mazare congelata, crevetii si amesteca. Mai fierbe fara capac inca 10 minute. La sfarsit presara patrunjel verde tocat si stoarce zeama de lamaie.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor

Sau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice...

Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptor
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura