Ostropel din carne de vita

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de vita (400-500g)
  • pasta de tomate/bulion (3 lingurite)
  • piper negru (boabe)
  • dafin (doua frunze de marime medie)
  • sare (dupa gust)
  • ulei
  • apa rece
  • usturoi (doi catei)

Mod de preparare

Carnea de vita (bucata intreaga, nesectionata) se spala bine cu apa rece. Se lasa sa se scurga cateva minute, apoi se feliaza.

Intr-o tigaie se pune ulei, se lasa sa se incinga si apoi se pune carnea la prajit. Feliile de carne se prajesc uniform pe ambele parti.
**Daca se formeaza multa spuma (datorita apei cu care a fost spalata carnea) e bine ca dupa prajire (aceasta o sa dureze aproximativ 20 minute), sa se schimbe tigaia si uleiul. Carnea prajita o sa fie foarte tare. (nimic grav)

Intr-o alta tigaie (prevazuta cu capac), se pune iarasi ulei (dar mult mai putin ca prima data.; doar 2 mm din carne trebuie sa fie in ulei). Se pun feliile de carne in ulei si se regleaza ochiul aragazului la putere medie/foc mediu.

Se pregatesc 60ml de apa rece care se pun peste carne. Carnea va fierbe inabusit in tigaia pe care se pune capacul. Dupa 4 minute se intorc feliile de carne. Se vor adauga inca 60 ml apa rece dupa ce scade apa pusa anterior. Operatiunea asta se repeta vreme de o ora si 30 minute, sau mai mult (in functie de carnea de vita pe care o avem la dispozitie). Carnea fierbe \'la capac\', apa adaugata din timp in timp o fragezeste. Se constata ca furculita cu care este intoarsa carne de pe o parte pe alta intra cu multa usurinta in carne, ba chiar carnea se desface in fasii, usor, si poate sa fie taiata si cu furculita.

Intr-un vas se pun 300 ml de apa rece, jumatate lingurita de faina si 3 lingurite de bulion/pasta de tomate. Se amesteca bine.

**Feliile de carne de vita se pot taia in bucati mai mici sau pot sa fie lasate in forma initiala (in functie de modul in care vor fi servite).

Dupa ce se evapora ultima apa adaugata si ramane uleiul in care carnea incepe sa se prajeasca iarasi, se adauga cei 300 ml de apa rece in care au fost dizolvate pasta de tomate si faina. Se pune sare (dupa gust).
Se adauga boabe de piper, dafin si se lasa iarasi sa fiarba la foc mediu 15-20 minute. La final, dupa ce se ia tigaia de pe aragaz, se adauga si doi catei de usturoi curatati (intregi sau feliati), pentru aroma.


Se serveste cu paste fierte sau cu piure de cartofi.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.