Orez Thailandez cu Piept de Pui in Sos de Curry

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru sos:
  • 2 buc piept de pui
  • 4 catei de usturoi
  • jumatate de ceapa
  • o jumatate lingurita piper alb
  • 2 lingurite praf de curry
  • 250-300 ml smantana lichida
  • ulei
  • sare
  • pentru orez:
  • 2 pahare orez thailandez
  • 2 pahare apa cu putina sare

Mod de preparare

Pieptul de pui se pregateste de seara. Se taie cubulete, presaram cu sare si adaugam usturoiul zdrobit, sau taiat marunt marunt. Amestecam bine si pastam intr-o punga la frigider. Trebuie scos de la frigider inainte cu 5 minute de a fi pregatit.

Punem putin ulei la incins si prajim putin, pe ambele parti bucatelele de pui, dupa care rezervam. în acelaşi recipient mai punem putin ulei si punem ceapa taiata marunt la calit, dupa care adaugam din nou bucatile de piept de pui.

Amestecam bine si punem si smatana impreuna cu piperul alb. Lasam sa dea un clocot si adaugam si praful de curry (aici depinde de ce fel de curry folositi-eu de data asta am folosit praf de curry normal, care se gaseste la orice supermarket-daca folositi curry proaspat atunci cu o lingurita este suficient, depinde si de gustul fiecaruia).

Amestecam bine, mai lasam sa dea un clocot si retagem. Eu de data asta am ales orez thailandez, pt ca este mai aromat, dar sosul asta merge bine si cu basmati, sau cu orice altfel de orez. Aici dupa gustul fiecaruia.

Se pune aceeasi cantitate de apa si orez. Lasam la foc potrivit 10-12 minute. Sau vezi modul de preparare recomendat de producator.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa