Musuroi de orez pe pat de vinete

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g orez
  • 2 linguri de samantana
  • 150g cascaval taiat felii
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 ardei taiat marunt
  • 1 cabanos sau un alt salam taiat marunt
  • 1 vanata
  • 2-3 linguri ulei
  • patrunjel, sare , piper, curry

Mod de preparare

Preparare:

Taiem vanata in felii mai groase, le presaram cu sare si le lasam 20-30min.deoparte sa se scurga. Stergem apoi vinetele cu un servetel de hartie, le trecem prin faina si le prajim putin in ulei. Le scoatem pe servetele absorbante ,pentru a elimina surplusul de ulei.

Fierbem orezul in 400ml supa de legume, adaugam la sfarsit si praful de curry. Calim ceapa ,ardeiul si cabanosul foarte putin, adaugam si verdeata, apoi amestecam cu orezul si smantana. Potrivim de sare si piper.

Asezam feliile de vinete intr-o tava tapetata cu pesmet, punem pe fiecare din compozitia de orez si cate o felie de cascaval.
Acoperim cu o folie de aluminiu (sau capac) si dam la cuptor pentru 15-20 min. dupa care scoatem folia si mai dam la cuptor pentru 5-10 min, sa se gratineze.
Se pot servi ca fel principal insotite de o salata, sau pote fi si garnitura la friptura.

Acest titlu vine din partea sotului meu , care atunci cand le-a vazut in farfurie a spus zambind: - ai facut musuroaie de orez ??!!...si asa i-a ramas numele(denumirea)….

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec cu arome si culori de toamna

Din categoria "Retete inspirate de toamna"  un delicios chec cu arome si culori de toamnă, preparat cu...

Desert chec cu arome si culori de toamna
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj