Muschiulet de Porc in Sos de Mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg muschiulet de porc
  • - 1ceapa (eu am pus 2)
  • - 3 mere golden
  • - 1 pahar de vin alb dulce (eu de obicei folosesc tamaioasa romaneasca de cotnari, dar de data asta nu am avut si am folosit vin alb semi dulce)
  • - sare
  • - piper
  • - ulei

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem ulei la incins. Peste muschiulet punem sare si piper si il punem la prajit, pe ambele parti atat doar cat sa isi schimbe putin culoarea, dupa care scoatem muschiuletul si pastram.

In acelasi ulei punem la calit ceapa taiata marunt si merele taiate cubulete, dar cu mare grija sa nu se arda, dupa care adaugam muschiuletul si paharul de vin. Lasam sub capac, la foc potrivit cam 15-20 minute (pana cand e gata carnea).
Scoatem muschiuletul, il taiem in felii putin mai groase si il asezam pe o farfurie. Sosul il facem cu blender si il punem peste carne.
Se poate servi cu cartofi prajiti, puree, nature sau chiar si gol.
Sosul este delicios.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Suc rosu cu vitamina C pentru sezonul rece, la Kuvings

Preparat la storcatorul prin presare la rece Kuvings. Tehnologia unică a storcătorului Kuvings B6000PLUS permite...

Suc rosu cu vitamina C pentru sezonul rece, la Kuvings
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj