Musaca de Cartofi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 750 g carne (vita, porc, pui, amestec sau chiar si soia avand in vedere ca este post)
  • - 1,5 kg cartofi
  • - 2-3 cepe mai mici
  • - o lingura de ulei
  • - cimbru
  • - piper
  • - sare
  • - patrunjel verde
  • - sos de rosii

Mod de preparare

Cartofii se coc la cuptor in coaja.
Carnea se toaca in robot impreuna cu ceapa. Calim amestecul intr-o lingura de ulei de masline si inabusim cu un pahar de apa. Dupa ce fierbe aproximativ 20 de minute adaugam sos de rosii si condimente. Lasam sa scada si adaugam verdeata.

Decojim cartofii si-i feliem.
Intr-un vas de sticla sau chiar in tava, punem un strat de cartofi peste care presaram sare si cateva lingurite de sos si apoi jumatate din cantitatea de carne preparata. Continuam cu al doilea strat de felii de cartofi si carne. Deasupra punem cartofii ramasi, peste care batem un ou impreuna cu sos de rosii si verdeata.

Punem la cuptor aproximativ 45 de minute si masa este servita. Se serveste cald impreuna cu smantana si verdeata.

Pofta buna!
Se serveste calda cu smantana si verdeata

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta taraneasca cu branza

Este o combinație între tartă și plăcintă sărată, preparată cu majoritatea ingredientelor naturale, de la...

Placinta taraneasca cu branza
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.