Murgh Makhani - Reteta de Curry cu Iaurt, Mirodenii si Rosii

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g piept de pui taiat bucati dupa plac
  • Pentru marinat:
  • 200 g iaurt gras
  • 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors
  • 1 lingura sos de rosii
  • 1 lingurita usturoi ras fin
  • 1 lingurita ghimbir ras fin
  • 1/4 lingurita coriandru praf
  • 1/4 lingurita turmeric (cucurma) praf
  • 1/4 lingurita paprika
  • 1/4 lingurita garam masala
  • Pentru sosul de rosii:
  • 30 g unt nesarat
  • 2 cepe taiate marunt
  • 1 lingurita usturoi ras fin
  • 1 lingurita ghimbir ras fin
  • 3 pastai de cardomom verzi
  • 4 cuisoare
  • o bucata de scortisoara (echivalentul unei 1/2 de lingurite scortioara praf)
  • un praf de chili (sau dupa plac)
  • 1 lingura zahar muscovado
  • 3 linguri frunze de curry
  • 1/2 lingurita sare de mare fina
  • 1 lingurita seminte de schinduf (fenugreek)
  • 400 g sos de rosii pasate
  • 40 g unt nesarat
  • 2 linguri de smantana (intre 25-30%)

Mod de preparare

Puneti ingredientele pentru marinare intr-un bol, amestecati apoi adaugati bucatile de pui. Amestecati din nou, acoperiti bolul cu folie alimentara si lasati la rece cel putin 2 ore. Intre timp caliti ceapa in unt (30g) la foc mic 10 minute apoi puneti usturoiul si ghimbirul.

Dupa 1 minut puneti mirodeniile iar dupa 2 minute sosul de rosii. Aduceti la o fierbere lenta, acoperiti si lasati 10 minute dupa care luati de pe foc. Cand aceasta s-a racit transferati-o intr-un blender si pulsati pana obtineti o pasta fina.

Intr-o cratita topiti untul (40g) si adaugati carnea de pui cu sosul de marinare, apoi la foc mic lasati 5 minute dupa care turnati amestecul cu sos de rosii. Incorporati bine ingredientele, aduceti la o fierbere lenta, acoperiti si lasati aproximativ 15 minute sau pana cand carnea de pui este fiarta.

Cand este gata luati-o de pe foc, puneti smantana, amstecati apoi presarati patrunjel verde si/sau ardei iute verde taiat dupa plac inainte de servire.
Serviti cu una dintre urmatoarele garnituri: orez basmati / naan / rothi / parathas.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.