Mici (mititei) de casa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de carne tocata de vaca sau de porc 250 g de untura(seu)
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 10 catei de usturoi bine tocati sau presati
  • ienibahar si chimion pisat
  • piper
  • sare dupa gust

Mod de preparare


Se toaca de carnea de 2 ori prin masina impreuna cu seul. Se adauga sarea, mirodeniile, usturoiul pisat si bicarbonatul si se framanta totul cu mina timp de 15 minute adaugand putin cate putin 2 linguri de apa.

Bine framantat trebuie sa fie deja ca o pasta. Castronul cu carnea framantata se tine 5-6 ore pe "gheata" (adica in frigider). Aproape de frigere se iau cu lingura din tocatura cantitati egale si se formeaza cu mana udata in apa mititeii.

Inainte de a fi asezati pe gratar se ung bine cu ulei, iar in timpul frigerii se ung cu o pana cu putin ulei de masa.

Daca nu aveti gratar se aseaza intr-o craticioara, se toarna peste ei putin ulei si apa pina la jumatatea inaltimii lor. Se fierb pina apa se evapora si vine uleiul de-asupra. Unii dintre mititei se intorc usor, pentru a nu se prinde de fundul craticioarei.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.