Medalion de Porc cu Ciuperci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -800 g muschi de porc
  • -500 g ciuperci
  • -60 g untura
  • -1 lingura mustar
  • -50 g unt
  • -80 g faina
  • -100 g smantana
  • -1 legatura de patrunjel verde
  • -bulion de gaina sau de legume ori apa
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Curatati muschiul de porc de pielite, spalati-l si taiati-l in felii groase de 1- 1,5 cm.
Bateti-le cu ciocanul de carne, sarati, piperati, dupa gust si treceti-le prin faina.
Rumeniti-le in untura incinsa, pe ambele parti.
Transferati-le intr-un alt vas, turnati putin bulion de gaina (de legume sau apa) si lasati-le sa se inabuse, acoperit, la foc mic, pana ce carnea este facuta. La nevoie, adaugati cate putin lichid.
Intre timp, caliti putin faina ramasa in restul de untura de la prajirea carnii, adaugati mustarul si stingeti cu bulion de carne (de legume sau apa).
Dati in cateva clocote, amestecand mereu, pana se ingroasa putin si turnati apoi, peste carne.
Adaugati imediat ciupercile feliate si calite in prealabil in unt.
Potriviti de sare, piper, dupa gust si inabusiti in continuare pana ce carnea este frageda.
La sfarsit, inglobati smantana si patrunjelul tocat marunt.

Serviti cat este cald, portionand carnea si sosul cu ciuperci, alaturi de o salata de sezon sau muraturi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Painici Laugenbrot

Cu painicile Laugenbrot pofta mi-a facut draga mea prietena Timea, dar reteta apartine Laurei Adamache. Multumesc frumos,...

Painici Laugenbrot
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj