Va dau aici o reteta de marinare a carnurilor, care pastreaza carnea nealterata si timp de o saptamana, chiar mai mult - in cazul pulpei de vita de exemplu.
Coaceti ardei rosii, capia sau gogosari si curatiti de coaja si samburi (e bine sa aveti in congelator, tot timpul anului cateva pungulite cu ardei copti si curatiti, fiindca si iarna poate vreti sa faceti acest fel de marinata)
Mixati in robotul de bucatarie ardeii copti, impreuna cu sarea, zaharul, piperul si sosul Worchester. Daca il vreti mai picant, adaugati cateva aschii de ardei iute uscat, preferabil afumat (treceti-l prin flacara si imediat se va afuma, daca nu aveti deja o funie de ardei iuti afumati)
Asezati in acest "sos" bucatile de carne si lasati-le cel putin peste noapte, 12 ore.
Marinata se poate intrebuinta si ca sos pentru paste, pizza ori, pur si simplu - un gravy.
Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...
Placinta turnata cu mere si nuca de cocosAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.