Mancare de Linte cu Carnati

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr linte rosie
  • 500 gr carnati oltenesti usor afumati
  • 400 gr smantana
  • o capatana de usturoi mai mare sau doua mai mici
  • o lingura cu varf faina
  • 100 ml ulei
  • apa in functie de vasul in care preparam mancarea
  • sare, vegeta si piper se pun dupa gust

Mod de preparare

Lintea se spala, dupa care se lasa intr-un vas cu apa de seara pana dimineata.

Carnatii se taie rondele si se calesc in ulei. Peste se adauga lintea scursa si aproximativ o cana de apa, cat sa depaseasca putin lintea si carnatii. Cand a fiert lintea se condimenteaza cu sare, piper si vegeta.
Smantana se amesteca cu usturoiul zdrobit si faina.

Treptat in compozitia de smantana se adauga putin cate putin lichid de la linte, dupa care se adauga treptat in oala cu linte si carnati.

Se mai fierbe putin pana compozitia se omogenizeaza bine prin fierbere.
Mancarica se serveste calda.
Pofta buna!!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.