Mancare cu Masline si Carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 felii de carne taiate in bucatele mai mici;
  • 3 cepe mici;
  • 1 morcov ras;
  • 1 castronel de masline nesarate;
  • cateva felii de lamaie;
  • o lingurita rasa de sare;
  • cateva boabe de piper si foi de dafin;
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa;
  • 2 linguri de bulion;
  • Optional: verdeata daca va place Portii: 4

Mod de preparare

Se prajeste carnea in ulei cu sare si piper, pana se rumeneste. Se adauga apa cate un pic, pana se face carnea. Totul dureaza aprox 30 de minute.

Cand este gata carnea, se scoate pe o farfurie si in cratita in care am prajit carnea, se pune ceapa taiata marunt si morcovul ras si se prajesc 2 minute, se acopera cu apa si se lasa sa dea 1-2 clocote.

Se adauga carnea, maslinele, foile de dafin si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Mai lasam sa fiarba aprox 10 minute.

Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. o punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata.

Cand este aproape gata, adaugam si feliile de lamaie. Mai lasam sa fiarba cam 5 minute, apoi luam focul. Acum se poate adauga verdeata, daca va place.

Optional: se serveste cu salata de rosii, castraveti, bucatele de branza, masline, stropite cu un pic de ulei, coriandru proaspat macinat si sare.

Pofta Buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.