Linte cu carnati

Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 500 gr linte,
  • - 3-4 catei de usturoi,
  • - 1 ceapa mare,
  • - 2 morcovi,
  • - 1 pastarnac,
  • - 1 ardei gras rosu,
  • - 1 ardei gras verde,
  • - 100 gr pasta de rosii (bulion),
  • - 500 gr carnati proaspeti,
  • - 200 gr carnati cu boia dulce,
  • - sare, piper, foi de dafin, cuisoare( 4-5) dupa gust,
  • - 50 ml ulei,
  • - patrunjel

Mod de preparare

Se prajesc putin carnatii proaspeti in uleiul incins (astfel se pot taia usor in bucatele), se scot si in uleiul ramas se pune usturoiul, se caleste putin ( cat sa dea aroma uleiului), se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, ardeiul rosu si verde, rand pe rand pe masura ca se inmoaie cate putin fiecare.

Se adauga apoi carnaciorii taiati bucatele si apa cat sa acopere legumele, se pun condimentele si se lasa la fiert.
Se adauga bulionul si lintea, apoi la sfarsit se pune partunjelul tocat.

Lintea care este din familia fasolei , ca o sora mai mica -sa zicem- (dar care in zona Olteniei de unde provin eu nu se consuma, asa ca am descoperit-o in Valencia), se pregateste la fel. Daca este uscata se pune de seara la inmuiat si se fierbe a doua zi,( asa nu pierzi mult timp la bucatarie), sau se cumpara direct fiarta la borcan (asa cum fac eu).

Daca se pune de la borcan, se adauga in mancare la sfarsit cum am specificat in reteta, daca nu, se adauga la fiert impreuna cu legumele.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac floare, cu nuca si finetti

Daca nu ma insel, Meryem Sunar a dat startul pe facebook la aceasta forma frumoasa si apetisanta de aluaturi si cum am vazut...

Cozonac floare, cu nuca si finetti
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.