Khoreshteh Bademjan - Tocanita Persana cu Vinete Prajite

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui de 1 kg
  • 1 ceapa alba
  • 2 vinete mari
  • 1 lingura de paste de tomate
  • 1-2 lingurite de curcuma (turmeric)
  • 1 varf de cutit de sofran (optional)
  • 2 lime uscate si putin crapate
  • suc de lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata puiul si se taie ceapa.
Se pune ceapa la calit, cand incepe sa-si schimbe culoarea se adauga si puiul.
Se rumeneste putin, se adauga pasta de tomate si se calesc 2 minute.

Se adauga apa cat sa acopere totul.
Se adauga si curcuma.
Se crapa limeurile uscate si se adauga in oala.

Se pune capac si se da inchide kukta. Daca folositi o oala obisnuita se acopera cu un capac.
Dupa ce incepe sa fluiere kukta se mai tine cam 40 de minute.
Intre timp se taie vinetele in felii rotunde sau longitudinale, dupa plac.

Se adauga putin ulei intr-o tava si se prajesc la cuptor. Se pot praji si pe aragaz dar vor trage mai mult ulei. Se rumenesc pe ambele parti.
Dupa ce s-a fiert puiul se deschide kukta.

Se adauga suc de lamaie dupa gust.
Se adauga feliile de vinete deasupra tocanitei.
Se pune oala inapoi pe foc si se mai fierbe 10 minute la foc mic.
Se serveste cu orez alb simplu si cu muraturi.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.