Khoreshteh Bademjan - Tocanita Persana cu Vinete Prajite

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui de 1 kg
  • 1 ceapa alba
  • 2 vinete mari
  • 1 lingura de paste de tomate
  • 1-2 lingurite de curcuma (turmeric)
  • 1 varf de cutit de sofran (optional)
  • 2 lime uscate si putin crapate
  • suc de lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata puiul si se taie ceapa.
Se pune ceapa la calit, cand incepe sa-si schimbe culoarea se adauga si puiul.
Se rumeneste putin, se adauga pasta de tomate si se calesc 2 minute.

Se adauga apa cat sa acopere totul.
Se adauga si curcuma.
Se crapa limeurile uscate si se adauga in oala.

Se pune capac si se da inchide kukta. Daca folositi o oala obisnuita se acopera cu un capac.
Dupa ce incepe sa fluiere kukta se mai tine cam 40 de minute.
Intre timp se taie vinetele in felii rotunde sau longitudinale, dupa plac.

Se adauga putin ulei intr-o tava si se prajesc la cuptor. Se pot praji si pe aragaz dar vor trage mai mult ulei. Se rumenesc pe ambele parti.
Dupa ce s-a fiert puiul se deschide kukta.

Se adauga suc de lamaie dupa gust.
Se adauga feliile de vinete deasupra tocanitei.
Se pune oala inapoi pe foc si se mai fierbe 10 minute la foc mic.
Se serveste cu orez alb simplu si cu muraturi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu sparanghel

"picnicul bucatarasilor" Cat mai este sezonul sparanghelului va invit sa incercati o tarta delicioasa!

Tarta cu sparanghel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj